חזה עוף -מתכונים
חזה העוף הוא נתח הבשר הבהיר והסיבי המקיף את צלעות העוף, והוא נחשב לחלק הבריא והרזה יותר מבין חלקי העוף.
בשל צורתו החלקה והנוחה לחיתוך ומילוי ובשל המרקם הסיבי והרזה שלו, משמש חזה העוף מרכיב מרכזי במבחר גדול של מתכונים כמו מתכון שניצל, נגיסי עוף, עוף פרמזן, עוף מרסלה, עוף פיקטה, עוף מוקפץ ועוד. ניתן להכין מתכון חזה עוף נקי בגריל מהיר, או על מחבת, צלוי כסטייק, בתוספת תיבול, מרינדה או רוטב, לצלות בתנור לבשל בסיר או בתוך קדרה, למלא או לגלגל לרולדת עוף. אין סוף לאפשרויות.
כשמבשלים מתכונים לחזה עוף, חשוב להקפיד תמיד שהנתחים לא יתייבשו ומידת העשייה צריכה להיות בשר לבן בפנים ובחוץ, ומרקם מעט סיבי אך רך בלעיסה. בצליה על מחבת או גריל, לרוב 3 דקות מכל צד יעשו את העבודה.
נהוג לחצות את חזה העוף לשנים ולצלות כל חצי בנפרד. כשרוצים לקבל בשר דק לשניצלים למשל-אפשר לחצות כל פלח חזה במרכז בעזרת סכין חדה, לפתוח כמו לחמניה, ולדפוק על כל פלח עם פטיש שניצלים.
אספנו עבורכם מבחר מתכונים להכנת חזה עוף מכל העולם. תהנו.
ראו גם:
•
מתכונים לעוף בתנור
•
מתכונים לעוף במנגל
|